EDUCACIÓ PER LA JUSTÍCIA GLOBAL

El 18 de maig vam assistir a la jornada d’intercanvi d’experiències educatives organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a través de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona,  Lafede.cat- Organitzacions per a la Justícia Global i el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei.

L’objectiu d’aquesta jornada és visibilitzar el procés de canvi que s’està produint a nivell de ciutat a través de les experiències d’Educació per a la Justícia Global entre entitats i centres educatius.

S’entén l’Educació per a la Justícia Global com “un procés de coneixement i d’anàlisi crítica de la realitat que vincula l’acció local i la seva dimensió global. La seva finalitat és promoure una consciència crítica envers les causes que generen desigualtats i conflictes. També contribueix al canvi d’actituds i pràctiques que han de fer possible una ciutadania responsable, respectuosa i compromesa amb la transformació social”.

 

Programa

David Llistar, Director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona

Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona

Taula rodona “Claus d’èxit i reptes de les experiències d’educació per a la Justícia Global entre entitats i centres educatius”

       Participants:

Cecilia Garcia, coordinadora de Farmamundi Catalunya

– Maria Sellés, coordinadora pedagògica de l’INS Milà i Fontanals

Ariadna Domínguez, Alumna de l’Institut Montjuïc

Gemma Blasco, referent de Justícia Global, Cooperació i interculturalitat al Districte d’Horta-Guinardó.

Laura Rubio, professora de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Educació Moral de la UB

Modera: Marta Comas, Directora de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona.

Presentació d’experiències: 4 espais amb 4 experiències de projectes d’Educació per a la Justícia Global entre entitats i centres educatius. Els/les assistents a la Jornada podran assistir a l’espai que més els hi interessi.

 

Barcelona educa per a la Justícia Global

Amb l’objectiu de recollir les pràctiques d’Educació per a la Justícia Global existents a la ciutat de Barcelona, s’ha dissenyat un mapa interactiu en el qual es pot consultar la informació bàsica d’aquests projectes. Aquest mapa s’anirà actualitzant en funció dels nous projectes que es vagin duent a terme a la nostra ciutat.

En aquest mapa es poden trobar aquells projectes d’Educació per a la Justícia Global subvencionats per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la convocatòria de subvencions per a entitats de l’àmbit de la cooperació i educació per a la Justícia Global dels anys 2015 i 2016. També es poden trobar altres projectes que no reben finançament de la Direcció però que tenen lloc a la ciutat de Barcelona a favor de la Justícia Global.

Per tal d’incorporar noves experiències a aquest mapa, podeu adreçar les vostres propostes  al següent correu electrònic: cooperaciointernacional@bcn.cat.

Mapa Interactiu