EXPO FOTOGRÀFICA PARTICIPATIVA

Exposició “Aprendre a mirar. Trencant murs invisibles”

22 de juny, 19h, Casal Pou de la Figuera.

Un projecte en el que hem unit esforços PROIDE, Fundació Comtal i Invisibles amb un únic objectiu: que alumnes de les escoles de La Salle coneguèssin de primera mà la vida d’una persona immigrada que viu a Barcelona, el seu passat, present i futur, per tal de trencar els estereotips que les envolten i ens ajudessin a crear una exposició amb aquest mateix objectiu però amb els ciutadans i ciutadanes de la ciutat com a públic. 

Després de 5 mesos de treball intens per part de totes les persones implicades en el projecte, alumnes, professorat, persones referents i professionals del món audiovisual i les entitats socials, per fi podem anunciar la inauguració d’una exposició que compta amb 40 panells amb els que coneixerem la realitat de la Kathy, el Houseine, la Rokhaya, el Sebas i el Martín, 5 persones provinents de 5 països diferents que viuen a Barcelona. Amb aquestes fotografies, l’alumnat explicarà el passat, present i futur d’aquestes persones, així com una breu descripció de la situació del seu país d’origen i el que han considerat és el dret humà vulnerat més destacat de cadascun i cadascuna d’elles arrel de les entrevistes i les converses mantingudes. 

L’exposició ens permetrà també conèixer l’experiència dels 5 grups d’alumnes de 4t d’ESO de La Salle Horta, La Salle Comtal, La Salle Gràcia i La Salle Bonanova que han treballat intensament per a que tots i totes vosaltres pugueu gaudir en uns dies d’aquesta exposició. A continuació un breu tast del que hi trobareu:

Més informació del projecte: Fundació Proide

mapa-mundi


Més informació sobre Inauguració de l’exposició

Recordeu que podeu visitar l’exposició en les següents dates i sales:

  • – Fins el 27 de juliol: Casal de Barri Pou de la Figuera (c/ Sant Pere Més Baix, 70, Barcelona)
  • – Del 18/09 al 18/10: Espai Jove La Fontana (c/ Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona)
  • – Del 16/10 al 31/10: Casa Orlandai (c/ Jaume Piquet, 23, Barcelona)
  • – Novembre (a espera de dates exactes): Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet (Jardins de Can Sistere s/n) 
  • – Desembre, gener i febrer (per concretar): diferents espais de Lleida ciutat