MUSEU MARÍTIM BARCELONA

La presentació oficial del projecte social transmèdia INVISIBLES va tenir lloc a la sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona, el dijous 15 de desembre de 2016, amb molta assistència de públic.

Es va presentar la nova web i a les noves persones que s’han anat incorporant a l’equip. També es va projectar el curtmetratge documental sobre persones de Síria realitzat durant el 2016 a Barcelona, i que ha estat seleccionat a diversos festivals internacionals de cinema de drets humans.

Posteriorment va tenir lloc una taula rodona amb Bakri Bouchi, sirià català i un dels protagonistes del documental; Blanca Garcés, investigadora sènior de l’àrea de migracions del Cidob Barcelona. Professora associada al Departament de Ciència Política de laUniversitat de Barcelona. Membre de GRITIM – Universitat Pompeu Fabra i de la xarxa europea Imiscoe; Ignasi Calbó, coordinador del Pla Barcelona Ciutat Refugi – Ajuntament de Barcelona i David Ortiz, director de la Fundació PROIDE (La Salle), per explicar els tallers educatius que es faran conjuntament amb escoles al 2017.

Al final, el compositor sirià Gani Mirzo i Aziz Mirzo van explicar la seva experiència d’un viatge realitzat durant l’agost, i un projecte per ensenyar música a infants que viuen en camps de refugiats o que no tenen recursos per poder estudiar.

Àudio: Taula Rodona (83 minuts)

Més fotografies a: Presentació Museu Marítim Barcelona

 

Fotos © Nacho Tudela