Entitats Acollida

Adoratrius és una entitat religiosa de caràcter social sense ànim de lucre que presta atenció a les dones en situació d’exclusió. A Catalunya, desenvolupa des del 2002 el programa SICAR cat, que presta atenció integral a dones víctimes del tràfic d’éssers humans (TEH) per a la seva recuperació i la restitució dels seus drets. A més a més, realitza accions de sensibilització i denúncia amb el fi de contribuir al canvi social.

El tràfic d’éssers humans, també anomenat esclavitud moderna, s’ha convertit en els darrers anys en el segon negoci il·lícit més lucratiu a nivell mundial, després del tràfic de drogues. L’ Organització Internacional del Treball (OIT) estima que, en l’actualitat, hi ha al món 21 milions de persones esclaves sotmeses de diferents formes d’explotació.

Segons el Consell de Varsòvia el tràfic de persones és:

“la captació, el transport, el trasllat, l’allotjament o l’acollida de persones mitjançant amenaces de recórrer a la força, recurs a la força o qualsevol altra forma d’obligació, mitjançant el rapte, el frau, l’engany, l’abús d’autoritat o d’una situació de vulnerabilitat o mitjançant l’oferta o l’acceptació de pagaments o avantatges per obtenir el consentiment d’una persona que tingui autoritat sobre una altra amb fins d’explotació. L’explotació inclourà, com a mínim, l’explotació de la prostitució aliena o bé altres formes d’explotació sexual, el treball o els serveis forçats, l’esclavitud o pràctiques similars a l’esclavitud, la servitud o l’extracció d’òrgans.”

Davant d’aquesta situació neix SICAR.cat amb l’objectiu general de restituir a Catalunya els Drets Humans de les dones víctimes del tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació.

Més informació: www.adoratrius.cat


Entrevista realitzada per alumnes de formació professional del centre educatiu Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi.

Barcelona, octubre 2017

Equip tècnic: Aleix Manzano, Laura Holgado, Laura Morales, Laia Alvaro i Helena Montesinos.

Entrevista / Edició: Xavier Satorra

Més informació: www.invisibles.cat/practiques-professionals

EntrevistaIrene25octWEB