PRÀCTIQUES PROFESSIONALS

Dimarts 26 de setembre vam iniciar la col·laboració amb alumnes de primer curs del cicle de formació professional del centre educatiu Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi a Barcelona.

A petició del tutor i el professor de l’àrea d’audiovisuals, Àlex Ribes i Lluís Grifé respectivament, farem pràctiques professionals de realització entre alumnes i persones nouvingudes, així com especialistes d’entitats d’acollida a la ciutat de Barcelona.

El format escollit és l’entrevista. En grups de 5/6 alumnes i un professional d’Invisibles, Xavier Satorra, es realitzaran 6 entrevistes cada trimestre, que seran publicades a la web i xarxes socials de la plataforma www.invisibles.cat

Amb aquesta iniciativa educativa volem acomplir diversos objectius. Aprofitant les pràctiques professionals que realitzen els alumnes, donem visibilitat a persones nouvingudes i expliquem quina és la situació que vivim amb l’experiència de les especialistes. També fomentem la sensibilització dels propis alumnes que així coneixen una realitat social sovint desconeguda i estereotipada. Als alumnes se’ls ha facilitat un dossier elaborat amb informació del curs en línia creat per Amnistia Internacional – Drets Humans de les persones refugiades.

Desprès d’unes sessions preparatòries a nivell tècnic, en les quals treballarem l’ús bàsic de la càmera i l’aprofitament de les condicions lumíniques i espacials del set que es puguin trobar, tindran lloc les gravacions de les entrevistes, que estan previstes per a la segona quinzena d’octubre. A partir de l’1 de novembre, tindran fins a l’entrega de final d’avaluació per a editar i entregar la peça.

Es farà seguiment tant del material rodat com de l’editatge realitzat, tenint en compte l’aprofitament dels recursos. Aquesta experiència es pot presentar perfectament com a ECREVI, donat els aspectes socials i de valors associats a la mateixa.

www.santignasi.fje.edu

Blog Jesuïtes Educació